Luk


  Vi bestræber os på at ringe dig op samme dag.

  TANDEFTERSYN SIKRER SUNDE TÆNDER HELE LIVET

  Hvis du allerede har en god tandsundhed, har du også en lav risiko for sygdomsudvikling. Derfor kan formålet med et tandeftersyn være at fastholde de gode vaner.

  For andre er formålet at diagnosticere tandsygdomme og efterfølgende få en rettidig behandling, der forhindrer disse i at udvikle sig. Her bliver undersøgelses- og behandlingstilbuddet tilpasset det individuelle behov. Har du brug for yderligere eftersyn, vil du bliver indkaldt til undersøgelser med det aftalte interval.

  Ved et tandeftersyn fjerner vi tandsten og bakteriebelægninger inden de udvikler sig til tandkødsbetændelse, parodontose eller huller og det er derfor vigtigt at du husker at komme afsted til regelmæssige eftersyn. 

  Det er vigtigt for os, at du oplever en total gennemsigtighed i dit forløb. Derfor vil vi sammen planlægge behandlingen, så den passer til dig og din hverdag.

  UNDGÅ SYGDOMME MED GOD TANDPLEJE

  For at bevare sunde og stærke tænder, er det vigtigt at have en sund mundhygiejne. Dine tænder skal holde hele livet, og gode vaner vil mindske risikoen for at udvikle tandsygdomme.

  God tandpleje indebærer grundig tandbørstning, regelmæssig brug af tandtråd og tandpasta med fluor. Derudover bør du også stadig gå til lejlighedsvise eftersyn hos tandlægen for at sikre, at dine tænder forbliver sunde.

  Længere nede på siden har vi samlet gode råd til effektiv tandpleje, der holder dine tænder rene og pæne.

  FÅ PLANLAGT EN TID HURTIGST MULIGT, VED BLOT AT KLIKKE HER

  GODE RÅD TIL TANDPLEJE

  Tandbørstning

  En grundig tandbørstning er vigtig for at holde dine tænder sunde. Du skal sørge for at børste tænder to gange om dagen og så bør du børste tænderne i mindst to minutter for at sikre, at alle madrester og plak fjernes.

  Det er vigtigt, at du bruger en god tandbørste, og så  anbefales det, at du bruger en blød børste. Det er tilmed en god ide at skifte tandbørste ca. hver 8. uge, ellers mister den sin effekt. Vi kan også anbefale at benytte en el-tandbørste, da den for mange er mere grundig og skånsom end en manuel børste. Mange børster nemlig tænderne for hårdt med den almindelige tandbørste.

  Brug tandtråd

  Tandtråd er et vigtigt element i at bevare en god mundhygiejne. Desværre glemmer eller overser mange tandtråden. Grunden til at tandtråden er vigtig, er at området mellem tænderne kan være besværligt at nå ind og rengøre med en tandbørste.

  Det anbefales, at du bruger tandtråd efter tandbørstning dagligt – eller mindst to gange om ugen.

  Det er oftest i tændernes mellemrum bakterierne får fæste, og dette fører frem til starten af diverse tandsygdomme herunder tandkødsbetændelse, paradentose eller caries. Men regelmæssig brug af tandtråd kan forebygge disse.

  Undgå for meget sukker

  Vi ved det jo godt. Karius og Baktus har forklaret os det som små, og vi har også hørt det hos tandlægen. Undgå sukker. Men det er jo ikke helt let, vel? Men vi kan forsøge at begrænse det.

  Mundskyl er ikke til raske mennesker

  Det kan være en god ide at skylle munden med klorhexidin, hvis du har en infektion eller et sår i munden, eller hvis du skal forebygge en infektion (f.eks. efter et operativt indgreb). Men ellers er mekanisk renhold med børste og supplement til mellemrummene (tandtråd, tandstikkere eller mellemrumsbørster) det eneste rigtige.

  Spørg din tandlæge

  Din tandlæge og tandplejer kan give dig gode råd til at passe på dine tænder. Vi oplever folk i alle aldersgrupper, der har brug for at få genopfrisket, hvordan man mest effektivt børster tænder eller bruger tandtråd.